03.07.2008

Pomembno priznanje za CETMOS

Nagrada na konferenci Evropske listine za mala podjetja

CETMOS (Central European Trade Mark Observation Service), skupni produkt opravljanja poizvedb na področju znamk devetih srednjeevropskih držav, je prejel pomembno priznanje na konferenci Evropske listine za mala podjetja, ki je potekala na začetku junija na Bledu in Brdu pri Kranju in sta jo organizirali Slovenija kot predsedujoča EU in Evropska komisija.

Sistem CETMOS, v katerega je vključen tudi URSIL, je bil predstavljen ob odprtju konference kot eden od treh najbolj odmevnih primerov dobre prakse, ki naj bi ga posnemale tudi druge države. Evropska komisija je poudarila, da je CETMOS primer zglednega čezmejnega sodelovanja nacionalnih uradov za intelektualno lastnino, ki imajo vsi isti cilj - olajšati malim podjetjem dostop do podatkov o blagovnih znamkah s pomočjo informacijskega izdelka dodane vrednosti.

januar (7)