12.09.2017

Peter Florjančič zvezda otvoritve sejma MOS

Gost Urada RS za intelektualno lastnino

Svetovno znani izumitelj Peter Florjančič je na jubilejnem, petdesetem sejmu MOS v Celju s svojim šarmom, iskrivostjo in duhovitostjo navdušil občinstvo v polni dvorani. Predstavil je svoje življenje in izume, po katerih je postal mednarodno priznan, ter dogodke, ki so ga zaznamovali za vse življenje. Peter Florjančič je prijavil čez 400 patentov, med najbolj znane šteje razpršilec za parfum ter dia okvirček. Poleg patentov razvija tudi modele in je lastnik različnih blagovnih znamk. 98. letni izumitelj je predstavil tudi svojo novo knjigo, »99 objemov sveta«.

Po dogodku je častni gost Urada RS za intelektualno lastnino otvoril razstavo »Ko ideja postane lastnina«, ki je posvečena prav Petru Florjančiču, (pripravil Urad RS za intelektualno lastnino skupaj s Tehniškim muzejem Slovenije).

Za Urad RS za intelektualno lastnino je velika čast, da se je izumitelj odzval vabilu urada kot častni gost.

Nekaj vtisov z dogodka:

september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)