04.07.2011

Patent EU

Potrjen osnutek uredb o enotnem patentnem varstvu

Svet EU je storil ključni korak pri izboljšanju evropskega patentnega sistema. Članice Unije so namreč potrdile osnutek dveh uredb EU o enotnem evropskem patentu. Prva zadeva okrepljeno sodelovanje med članicami za vzpostavitev patenta EU, druga pa določa prevajalski režim za ta patent. Okrepljeno sodelovanje na tem področju podpira 25 držav članic, razen Italije in Španije. Po predvidevanjih bi bilo končno politično soglasje glede patenta EU lahko doseženo že do konca tega leta. Objavljamo osnutka uredb.

oktober (13)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)