13.04.2017

Otvoritev razstave Urada RS za intelektualno lastnino v Bistri

Peter Florjančič navdušil

Od nedelje, 9. aprila 2017, je v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri na ogled razstava »Ko ideja postane lastnina«. Razstavo je pripravil Urad RS za intelektualno lastnino skupaj s Tehniškim muzejem Slovenije. Osrednji del razstave je posvečen izumitelju Petru Florjančiču, ki je postal svetovno znan s svojim izumom okvirčka za diapozitive in razpršilcem za parfum.

Peter Florjančič, ki letos praznuje 98. rojstni dan, je osebno prisostvoval otvoritvi, prisotne pa je navdušil s svojim šarmom, svetovljanstvom, iskrivostjo in zanimivimi zgodbami.

Vabljeni na razstavo, ki bo do 7. maja 2017 na ogled v TMS v Bistri, nato pa od 16. maja 2017 dalje v Gornjesavskem muzeju na Jesenicah.

julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)