09.11.2018

Osnutek Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avtorski in sorodnih pravicah

Rok za podajo mnenj Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je 30. 11. 2018

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je 30. 10. 2018 na svoji spletni strani objavilo osnutek Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avtorski in sorodnih pravicah, s katerim se v pravni red Republike Slovenije prenašajo določbe Direktive 2017/1564/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 13. septembra 2017 o določenih dovoljenih uporabah določenih del in drugih predmetov urejanja, zaščitenih z avtorsko pravico in sorodnimi pravicami, za slepe in slabovidne osebe ter osebe z drugimi motnjami branja ter o spremembi Direktive 2001/29/ES o usklajevanju določenih vidikov avtorske pravice in sorodnih pravic v informacijski družbi.

Direktiva 2017/1564/EU skupaj z Uredbo 2017/1563/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 13. septembra 2017 o čezmejni izmenjavi med Unijo in tretjimi državami izvodov v dostopnem formatu določenih del in drugih predmetov urejanja, zaščitenih z avtorsko pravico in sorodnimi pravicami, v korist slepih in slabovidnih oseb ter oseb z drugimi motnjami branja, vzpostavlja pravni okvir, ki bo Evropski uniji in njenim državam članicam omogočil izvajanje Marakeške pogodbe o olajšanem dostopu do objavljenih del za slepe in slabovidne osebe ter osebe z drugimi motnjami branja, ki je bila sprejeta 27. junija 2013 v Marakešu.

Zainteresirana javnost lahko posreduje predloge, komentarje in dopolnitve na osnutek predloga sprememb in dopolnitev zakona na elektronski naslov: gp.mgrt(at)gov.si do 30. 11. 2018 s pripisom »Pripombe na predlog ZASP-H«.

Povezana novica:

december (1)  november (8)  oktober (5)  september (7)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)