08.07.2011

Opozorilo WIPO

Lažni pozivi za plačilo patentnih pristojbin

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) ugotavlja, da prijavitelji mednarodnih patentov po Pogodbi PCT in njihovi zastopniki prejemajo pozive za plačilo pristojbin, ki jih ni izdal Mednarodni urad WIPO. WIPO opozarja, da so tovrstni pozivi lažni in da tudi morebitne ponudbe za storitve, ki jih ti vključujejo, niso povezane z njo.

V lažnih pozivih je posamezna prijava pogosto opredeljena z mednarodno številko objave (npr: WO 02 xxxxxx), datumom objave, nazivom izuma, mednarodno številko prijave, podatkom o prednostni pravici in oznako mednarodne patentne klasifikacije.

Primerki lažnih pozivov so objavljeni v opozorilu WIPO.

oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)