12.05.2010

Opozorilo WIPO

Lažna sporočila imetnikom mednarodnih znamk

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) ugotavlja, da imetniki mednarodnih znamk, registriranih na podlagi madridskega sistema, prejemajo pisna sporočila, ki so precej podobna uradnim obvestilom WIPO, vendar niso poslana v njenem imenu. Prejemniki teh sporočil so obveščeni, da se bliža datum poteka veljavnosti njihove znamke, in pozvani, da njeno veljavnost ob ustreznem plačilu podaljšajo pri pošiljatelju. WIPO izjavlja, da storitve, ki jih ponujajo pošiljatelji tovrstnih sporočil, niso povezane z njo.

Mednarodni urad WIPO šest mesecev pred potekom veljavnosti znamke pošlje imetnikom pravic in njihovim zastopnikom neuradno obvestilo o poteku roka z navedbo datuma poteka. Za pošiljanje tovrstnih obvestil ne uporablja posrednikov.

Zahteva za podaljšanje veljavnosti mednarodne znamke se vloži neposredno pri Mednarodnem uradu ali uradu za intelektualno lastnino države pogodbenice. Vloži se lahko v pisni obliki z uporabo obrazca, ki je na voljo na spletni strani madridskega sistema http://www.wipo.int/madrid/en/forms, ali v obliki kakršnegakoli sporočila, v katerem so navedeni potrebni podatki: številka mednarodne registracije, države, za katere se zahteva varstvo znamke, in namen plačila. Registracija se lahko podaljša tudi elektronsko na naslovu https://webaccess.wipo.int/trademarks_ren/erenewal_en.jsp.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)