14.03.2011

OHIM vzpostavil sklad za sodelovanje

Posodobitev evropskega sistema za znamke in modele

Evropski urad za usklajevanje na notranjem trgu (znamke in modeli) (OHIM) je leta 2009 vzpostavil sklad za sodelovanje, ki bo zagotovil skupna orodja in standarde za povezano delovanje uradov za intelektualno lastnino v Evropski uniji na področju znamk in modelov. Omogočal bo nadaljnje usklajevanje in posodabljanje uradov, s čimer bi se olajšalo tudi delo uporabnikom tega evropskega sistema.

Na 1. srečanju delovnih skupin se je na sedežu OHIM v Alicanteju v Španiji zbralo 70 predstavnikov nacionalnih uradov in združenj uporabnikov. Udeležil se ga je tudi predstavnik slovenskega urada za intelektualno lastnino.

januar (6)