27.10.2011

OHIM uvedel mediacijo

Postopek poteka v Alicanteju ali Bruslju

Urad za usklajevanje na notranjem trgu (znamke in modeli) (OHIM) omogoča odslej strankam v pritožbenih postopkih tudi mediacijo. Slednja je mogoča, ko je že sprejeta odločitev prve stopnje, in kot alternativa pritožbenemu postopku (ki bo v tem primeru, če bo to ustrezno, miroval). Tako bodo stranke lahko dosegle prijateljsko poravnavo, ne da bi jim bilo treba zahtevati odločitev pritožbenega senata.

Mediacija praviloma poteka v Alicanteju in je brezplačna. Vendar pa mora stranka, ki je prizadeta zaradi odločitve, v dveh mesecih po obvestilu o izpodbijani odločitvi vložiti pritožbo in plačati pristojbino za pritožbo v višini 800 EUR. Če stranki želita, da se mediacija opravi v Bruslju, se  za potne stroške mediatorja plača še enkratna pristojbina v višini 750 EUR.

Naloga mediatorja je, da stranki poveže in jima pomaga najti skupno osnovo za morebitno poravnavo, vendar pa ni sodnik in ne daje mnenj o argumentih strank.

>> Vir in več

oktober (13)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)