29.04.2011

Odziv na e-sporočilo Združenja SAZAS z dne 20.4.2011 "Državne institucije zavirajo razvoj avtorstva"

URSIL objavlja izvirnike dokumentov, ki jih navaja prejeto e-sporočilo

Urad RS za intelektualno lastnino je bil seznanjen z vsebino sporočila, poslanega 20. aprila 2011 z elektronskega naslova Združenja SAZAS neznanim naslovnikom, domnevno naročnikom e-novic.

Elektronskemu sporočilu so bile dodane tri priloge. Prilogi 1 in 3 naj bi predstavljali listine, ki jih je izdal in žigosal urad, vendar ne ustrezajo izvirnikom, kot jih je izdal urad. Zato je urad poslal pristojnemu državnemu tožilstvu in policiji prijavo suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin.

Zaradi zagotavljanja transparentnosti in verodostojnega obveščanja javnosti objavljamo poleg prilog, ki so bile objavljene v elektronskem sporočilu Združenja SAZAS, izvirnike navedenih  listin, kot jih je izdal urad.

julij (4)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)