10.07.2015

Odločba o zavrnitvi začasnega dovoljenja SAZOR GIZ

Kolektivno upravljanje pravice do pravičnega nadomestila za tonsko in vizualno snemanje varovanih del, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe iz 50. člena ZASP

SAZOR GIZ, Kersnikova 10a, 1000 Ljubljana je pri Uradu RS za intelektualno lastnino vložil zahtevo za izdajo začasnega dovoljenja za kolektivno upravljanje pravice do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje varovanih del, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

Glede na navedbe SAZOR GIZ in ugotovljeno dejansko stanje je urad ugotovil, da SAZOR GIZ ni izkazal, da bo zagotovil učinkovito kolektivno upravljanje predmetne pravice. Zato je urad vlogo SAZOR GIZ zavrnil z odločbo št. 31225-2/2012-71 z dne 28. 5. 2015.

februar (6)  januar (7)