23.12.2013

Odločba o zavrnitvi dovoljenja Združenju ZAPIS

Upravljanje pravice do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje varovanih del pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe iz 50. člena ZASP

Združenje ZAPIS, Cvetkova ulica 25, 1000 Ljubljana je pri Uradu RS za intelektualno lastnino vložilo zahtevo za izdajo dovoljenja za kolektivno upravljanje pravice do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje varovanih del, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP). Urad je ugotovil, da pogoji za podelitev dovoljenja, kot jih določa 149. člen ZASP niso izpolnjeni, zato je z odločbo št. 31227-2/2012-59 z dne 9. 12. 2013 zavrnil izdajo dovoljenja.

Urad je z navedeno odločbo zavrnil tudi podredni zahtevek Združenja ZAPIS, s katerim je to zahtevalo izdajo začasnega dovoljenja za kolektivno upravljanje pravice do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje varovanih del, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe iz 50. člena ZASP.

Poudarjamo, da odločba urada v trenutku objave še ni pravnomočna.

julij (7)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)