13.12.2019

Od ideje do komercializacije

Dogodek Evropske patentne akademije za MSP

10. decembra 2019 je v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije potekalo usposabljanje “Od ideje do komercializacije”, ki ga je organiziral Evropski patentni urad - Evropska patentna akademija v sodelovanju  z European IP Helpdesk, Gospodarsko zbornico Slovenije in Uradom RS za intelektualno lastnino (urad).

Usposabljanje je bilo namenjeno predvsem malim in srednjim podjetjem ter osebju, ki sodeluje pri upravljanju intelektualne lastnine, osebju oddelkov za raziskave in razvoj ter podjetniškim svetovalcem. Med udeleženci so bili tudi predstavniki raziskovalnih organizacij, univerz, patentni zastopniki ter obiskovalci iz tujine.

Na dogodku je s predavanjem na temo varstva intelektualne lastnine v Sloveniji, s poudarkom na postopku pridobitve patenta, sodeloval tudi urad. Predstavljena je bila storitev urada Prva i (prva informacija o intelektualni lastnini), ki je namenjena inovativnim malim in srednjim podjetjem s tržno zanimivimi proizvodi. Poleg tega so bili udeleženci obveščeni o javnem pozivu Slovenskega podjetniškega sklada, pri katerem lahko mala in srednja podjetja zaprosijo za sofinanciranje stroškov, povezanih s pridobitvijo patentov, znamk in modelov.

Urad veseli izredno veliko zanimanje za dogodek.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)