12.02.2015

Obvestilo strankam: Zavajajoče ponudbe za storitve na področju znamk in modelov

Čedalje večje število zavajajočih ponudb

Nacionalni uradi za intelektualno lastnino v celotni EU v zadnjem času še vedno beležimo povečano število obvestil strank (imetnikov in prijaviteljev) o različnih ponudbah podjetij, ki ponujajo plačljivo storitev v zvezi z znamkami in modeli, kot so objava, registracija ali vpis v poslovne imenike. Opozorilo o tem in številne primere je objavil OHIM.

Stranke opozarjamo, da tovrstne ponudbe niso obvezujoče in ne vplivajo na stanje vaših pravic. Če prejmete tak dopis ali račun, pozorno preverite, kaj je ponujeno in kdo je pošiljatelj. OHIM ali nacionalni uradi uporabnikom nikoli ne pošiljamo računov ali dopisov, s katerimi bi zahtevali neposredno plačilo storitev. Uradne podatkovne baze pravic (znamke, modeli, patenti) so objavljene in prosto dostopne na spletiščih OHIM in nacionalnih uradov (npr. baze pravic URSIL).

april (6)  marec (8)  februar (4)  januar (4)