10.05.2018

Observatorij z novimi poročili

Opazovalni urad za boj proti kršitvam pravic intelektualne lastnine objavil dve novi poročili

Observatorij je objavil Poročilo o sodni praksi o razmerju med pravico do obveščenosti in temeljnimi pravicami v EU in Poročilo o možnostih zavarovanja za primer sodnih sporov glede kršitev pravic intelektualne lastnine.

Poročilo o sodni praksi o razmerju med pravico do obveščenosti in temeljnimi pravicami v EU podaja pregled relevantne sodne prakse oziroma sodnih odločitev tako Sodišča EU (EUCJ), kot tudi nacionalnih sodišč v izbranih osmih državah članicah EU, pri tem pa sodnih odločitev ne analizira.

Več na povezavi.

Poročilo o možnostih zavarovanja za primer sodnih sporov glede kršitev pravic intelektualne lastnine je bilo pripravljeno na zahtevo Evropske komisije. Poročilo ne daje končnih zaključkov in ocene obstoječega sistema, temveč omogoča predvsem hiter pregled obstoječih zavarovanj za primer kršitev pravic intelektualne lastnine in s tem povezanih sodnih sporov. Podaja tudi dojemanje tovrstnih zavarovalniških storitev s strani uporabnikov znotraj EU.

Več na povezavi.

avgust (3)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)