07.01.2008

Objava predpisov v Uradnem listu RS

Noveli zakona o splošnem upravnem postopku in zakona o upravnih taksah

V Uradnem listu RS, št. 126/2007 z dne 31.12.2007 sta med drugim objavljena tudi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o splošnem upravnem postopku, ki začne veljati 15. 1. 2008 in prinaša spremembe predvsem pri e-vročanju, objavi oziroma vročitvi prek enotnega državnega portala e-uprava, in Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o upravnih taksah, ki začne veljati 1. 1. 2008, uporabljati pa se začne 1. 2. 2008.

Novela Zakona o upravnih taksah odpravlja možnost plačevanja upravnih taks z upravnimi kolki s 1. septembrom 2008, takse s področja pravic intelektualne lastnine pa po novem sodijo v tarifno številko 49 (prej tarifna številka 66), zneski niso spremenjeni. Z dnem uveljavitve novele preneha veljati Pravilnik o izdajanju in uporabi upravnih in sodnih kolkov (Uradni list RS, št. 101/06 in 50/07) v delu, ki velja za upravne kolke, uporablja pa se do 1. septembra 2008. Z dnem začetka uporabe tega zakona preneha veljati tudi Sklep o preračunu vrednosti točke iz tolarjev v euro v Zakonu o upravnih taksah (Uradni list RS, št. 138/06).

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)