09.11.2006

Obisk predsednika Evropskega patentnega urada

2. novembra je urad obiskal predsednik Evropskega patentnega urada prof. Alain Pompidou.
Prof. Pompidou in dr. Strel

Prof. Pompidou in direktorica dr. Strel
(foto: Jaka Adamič)

Razgovoru z direktorico urada dr. Biserko Strel je sledilo srečanje s slovenskimi patentnimi zastopniki in člani slovenske sekcije Mednarodnega združenja za varstvo intelektualne lastnine (AIPPI). Prof. Pompidou se je tega dne sestal še s predstavnikom ministrstva za gospodarstvo dr. Sašom Prešernom in prorektorjem ljubljanske univerze prof. dr. Petrom Mačkom. Temi razgovorov sta bili prihodnja evropska patentna politika (patent Skupnosti, Londonski sporazum in evropsko sodišče za patente) ter možnosti tehničnega sodelovanja z Evropskim patentnim uradom v skladu z novimi pravili, ki jih je Upravni odbor Evropske patentne organizacije sprejel na zadnjem zasedanju v oktobru.

september (4)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)