08.10.2010

Novost na spletnih straneh WIPO

Podatkovna zbirka z opisi študijskih primerov s področja IL

Spletne strani Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) so bogatejše za podatkovno zbirko IP Advantage, v kateri so zbrane izkušnje, ki so jih imeli  z intelektualno lastnino izumitelji, ustvarjalci, podjetniki in raziskovalci z vsega sveta.

Namen zbirke je olajšati razumevanje nastanka in varovanja intelektualne lastnine in koristi, ki jih ta prinaša lastnikom. Obravnavani primeri pokrivajo široko paleto tem, vključno z upravljanjem znamk, financiranjem, partnerstvi ter raziskavami in razvojem. Več primerov osvetljuje tudi različne načine, na katere lahko sistem IL prispeva pri soočanju z izzivi podnebnih sprememb, varne preskrbe s hrano in javnega zdravja. Zbirka se bo redno dopolnjevala.

oktober (13)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)