18.12.2009

Novi predsednik EPU

Tudi decembrske volitve neuspešne

Po oktobrskem zasedanju Upravnega sveta Evropske patentne organizacije, na katerem nobeden od štirih predlaganih kandidatov za novega predsednika Evropskega patentnega urada (EPU) ni dobil zahtevane tričetrtinske večine glasov, tudi na decembrskem zasedanju, ki ste se ga v imenu Slovenije udeležila predstavnika URSIL, ta ni bil izvoljen. Volitve se bodo nadaljevale na izredni seji februarja naslednje leto. Med kandidati ostajajo Susanne Ǻs Sivborg, generalna direktorica švedskega patentnega urada, Benoît Battistelli, generalni direktor francoskega instituta za industrijsko lastnino, in Roland Grossenbacher, direktor švicarskega instituta za intelektualno lastnino, Jesper Kongstad, generalni direktor danskega urada za patente in znamke, pa je kandidaturo umaknil.

januar (7)