05.11.2009

Novi predsednik EPU še ni znan

Ponovno glasovanje decembra

Na 119. zasedanju Upravnega sveta Evropske patentne organizacije, ki ste se ga v imenu Slovenije udeležila tudi predstavnika URSIL, so bili zaslišani štirje kandidati za novega predsednika Evropskega patentnega urada, ki naj bi nastopil mandat 1. julija 2010. Kandidirali so Susanne Ǻs Sivborg, generalna direktorica švedskega patentnega urada, Benoît Battistelli, generalni direktor francoskega instituta za industrijsko lastnino, Roland Grossenbacher, direktor švicarskega instituta za intelektualno lastnino, in Jesper Kongstad, generalni direktor danskega urada za patente in znamke. Glasovanje je bilo neuspešno, saj nobeden od njih ni zbral zahtevane tričetrtinske večine glasov držav članic. Ponovno glasovanje bo v decembru.

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)