02.03.2010

Novi predsednik EPU je Benoît Battistelli

Četrti poskus izvolitve uspešen

Upravni odbor Evropske patentne organizacije je 1. marca 2010 za novega predsednika Evropskega patentnega urada izvolil Benoîta Battistellija, generalnega direktorja francoskega državnega instituta za industrijsko lastnino. Battistelli, ki bo nasledil Alison Brimelow, bo petletni mandat predsednika EPU nastopil 1. julija 2010.

Evropska patentna organizacija je medvladna organizacija s sedežem v Münchnu, ki ima trenutno 36 držav članic – vse države članice EU ter Hrvaška, Islandija, Liechtenstein, Monako, Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija, Norveška, San Marino, Švica in Turčija. Zastopa jo predsednik Evropskega patentnega urada, ki je njen izvršni organ in katerega naloga je podeljevanje evropskih patentov.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)