17.11.2008

Nove vsebine na spletišču URSIL

Sistem vodenja kakovosti in zbiralnik novic iz sveta intelektualne lastnine

Sistem vodenja kakovosti

V poglavju »O uradu« si lahko v novem podpoglavju z naslovom »Kakovost« preberete vse o sistemu vodenja kakovosti na URSIL.
Urad je prvi certifikat kakovosti prejel leta 1997. Po vsej verjetnosti je bil prva tovrstna ustanova na svetu s takim potrdilom o kakovosti, vsekakor pa je bil tedaj prvi med slovenskimi državnimi organi. Leta 2005 je sistem vodenja kakovosti obnovil v skladu z zahtevami standarda ISO 9001:2000 in leta 2006 tudi pridobil certifikat, ki ga je podelil Slovenski institut za kakovost in meroslovje (SIQ). Odtlej skrbi za nenehno izboljševanje kakovosti.

Med vsebine o kakovosti na spletišču smo uvrstili Poslovnik vodenja kakovosti URSIL, spremljanje kazalnikov uspešnosti in spremljanje zadovoljstva strank (vključno z analizami odziva). Novost je tudi spletni obrazec za pošiljanje predlogov in mnenj strank.

Zbiralnik zadnjih novic iz sveta intelektualne lastnine

Ker aktualno mednarodno dogajanje na področju intelektualne lastnine gotovo zanima marsikaterega obiskovalca našega spletišča, smo pripravili zbiralnik zadnjih novic, ki jih objavljajo Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO), Evropska patentna organizacija oz. Evropski patentni urad, Direktorat Evropske komisije za notranji trg in storitve, Svet EU za področje konkurenčnosti in industrije ter neodvisna poročevalska agencija Intellectual Property Watch. V zbiralnik zaenkrat vključujemo zadnje tri novice iz omenjenih virov, ki so trenutno na voljo v obliki RSS in jih lahko spremljate tudi neposredno. Povezavo na zbiralnik najdete pod uradovimi novicami na vstopni strani spletišča.

oktober (9)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)