03.07.2006

Nove pristojbine

Od 1. julija 2006 veljajo nove pristojbine, ki se plačujejo v postopkih pri Uradu RS za intelektualno lastnino.

Kot pri vseh prejšnjih spremembah uredbe je glede plačila pristojbin tudi tokrat odločilen datum plačila. Nova uredba nima nobene prehodne določbe, zato se uporabljajo določbe prej veljavne uredbe (Uredba o pristojbinah za pridobitev in vzdrževanje pravic industrijske lastnine, Uradni list RS, št. 110/01 in 91/02) do 30.6.2006, od vključno 1.7.2006 dalje pa določbe nove uredbe (Uredba o pristojbinah Urada RS za intelektualno lastnino, Uradni list RS, št. 65/06). Datum plačila določa uredba in na ta datum se tudi preveri, ali je bila pristojbina v celoti plačana. Plačila po prej veljavni uredbi so pravilna, če je urad do vključno 30.6.2006 prejel priliv na svoj račun oziroma so bila plačila ta dan izvršena pri blagajni urada. Od 1.7.2006 dalje pa mora biti plačilo opravljeno v skladu z novo uredbo. Za tiste pristojbine, ki niso bile v celoti poravnane do 30.6.2006, pa je urad zavezanca za plačilo že pozval k njihovemu plačilu v skladu s prej veljavno uredbo, bo potrebno doplačilo. V teh primerih bo urad poslal dodaten poziv, v katerem bo določena višina doplačila.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)