27.03.2012

Nove pristojbine EPU in spremenjen pravilnik o izvajanju EPK (2012)

Spremembe veljajo od 1. 4. 2012

1. aprila 2012 začnejo na Evropskem patentnem uradu veljati nove pristojbine in cene storitev in posledično novi pristojbini za poizvedbo pri mednarodnih (PCT) prijavah.

Od tega dne se bo uporabljal tudi spremenjeni Pravilnik o izvajanju Evropske patentne konvencije. Spremembe so pri pravilih, ki urejajo postopek preizkusa (71. pravilo), zaključek postopka podelitve (novo 71.a pravilo), vzdrževanje evropskega patenta v spremenjeni obliki (drugi odstavek 82. pravila) in zahtevo za omejitev (tretji odstavek 95. pravila). Spremenjene določbe bodo v neuradnem prevodu označene z zvezdico.

oktober (10)  september (5)  avgust (7)  julij (10)  junij (13)  maj (9)  april (5)  marec (10)  februar (14)  januar (12)