21.04.2010

Nova podatkovna zbirka znamk TMview

Prost dostop do več kot 5 milijonov znamk

Od 13. aprila dalje je spletnim uporabnikom brezplačno na voljo orodje TMview, ki omogoča dostop do podatkov o nacionalnih, mednarodnih in skupnostnih znamkah. Trenutno so v TMView vključene podatkovne zbirke evropskega urada za registracijo znamk in modelov OHIM, Svetovne organizacije za intelektualno lastnino WIPO ter britanskega, češkega, italijanskega, beneluškega, portugalskega in danskega urada za intelektualno lastnino. Predvidoma bodo že letos dodane zbirke še osmih uradov iz Evropske unije. Tudi na Uradu RS za intelektualno lastnino že potekajo tehnične priprave  za vključitev podatkov, že zdaj pa je mogoče opravljati poizvedbe po TMView tudi v slovenskem jeziku. Zbirka naj bi se stalno dopolnjevala in naj bi v prihodnje postala usklajena platforma za poizvedbe po znamkah vseh 27 držav članic EU ter OHIM in WIPO – skupno torej kakih 8,5 milijona znamk. Zbirka je dostopna na www.tmview.europa.eu.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)