28.01.2008

Nova brošura EPU in EK o pomenu patentov za raziskovalce

Evropski patentni urad in Evropska komisija sta pred kratkim izdala brošuro Zakaj bi moral patent zanimati raziskovalce

Brošura je zgoščena predstavitev vrste s patenti povezanih dejavnikov, ki jih ne bi smel zanemariti noben raziskovalec, še zlasti pred začetkom znanstveno-raziskovalnega projekta. Odgovarja na vprašanja, zakaj je dobro pri proučevanju obstoječega stanja tehnike upoštevati tudi patentne informacije, zakaj in kdaj zavarovati izum v znanstveno-raziskovalnem projektu in kako se izogniti kršenju pravic drugih.

Koristne povezave:

julij (4)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)