28.01.2014

Nezakonita začasna tarifa Združenja SAZAS

Urad je naložil Združenju SAZAS odpravo ugotovljene kršitve določb ZASP

Urad je dne 21. 1. 2014 izdal dokončen sklep, s katerim je ugotovil, da je Združenje SAZAS kršilo četrti odstavek 156. člena ZASP, ker je dne 4. 7. 2012 določilo Začasno tarifo v primeru kabelske retransmisije avtorskih del s področja glasbe in jo objavilo v Uradnem listu Republike Slovenije, št. 51/12 z dne 6. 7. 2012, čeprav je bila tarifa za kabelsko retransmisijo avtorskih del s področja glasbe že prej določena v Tarifi za javno priobčitev glasbenih del (Uradni list RS, št. 29/98).

Urad je Združenju SAZAS naložil, da v roku 30 dni od vročitve sklepa odpravi ugotovljeno kršitev tako, da prekliče nezakonito sprejeto začasno tarifo z učinkom od 7. 7. 2012 dalje in objavi njen preklic v Uradnem listu RS ter o tem obvesti urad.

september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)