27.01.2014

Nezakonita začasna tarifa Zavoda IPF

Urad je naložil Zavodu IPF odpravo ugotovljene kršitve določb ZASP

Urad je dne 21. 1. 2014 izdal dokončen sklep, s katerim je ugotovil, da je Zavod IPF kršil četrti odstavek 156. člena ZASP, ker je dne 9. 1. 2012 določil Začasno tarifo za prizemeljsko radiodifuzno oddajanje komercialnih fonogramov v radijskih programih, ki nimajo statusa programa nacionalnega pomena, in jo objavil v Uradnem listu Republike Slovenije, št. 8/12, čeprav je bila tarifa za prizemeljsko radiodifuzno oddajanje komercialnih fonogramov v radijskih programih, ki nimajo statusa nacionalnega pomena, prej že določena v:

• Tarifi Zavoda IPF za radiodifuzno oddajanje in radiodifuzno retransmisijo fonogramov (Uradni list RS, št. 53/05),

• Skupnem sporazumu o pogojih in načinih uporabe varovanih del iz repertoarja Zavoda IPF v komercialnih radijskih programih v Republiki Sloveniji ter o višini nadomestil za njihovo uporabo (Uradni list RS, št. 83/06),

• Skupnem sporazumu o pogojih in načinih uporabe varovanih del iz repertoarja zavoda IPF v radijskih programih posebnega pomena v Republiki Sloveniji ter o višini nadomestil za njihovo uporabo (Uradni list RS, št. 83/06) in

• Skupnem sporazumu o pogojih in načinih uporabe varovanih del iz repertoarja Zavoda IPF v lokalnih in regionalnih radijskih programih posebnega pomena ter o višini nadomestil za njihovo uporabo (Uradni list RS, št. 31/08).

Urad je Zavodu IPF odredil, da v roku 30 dni od vročitve sklepa odpravi ugotovljeno kršitev tako, da prekliče nezakonito določeno začasno tarifo z učinkom od 9. 1. 2012 dalje in objavi njen preklic v Uradnem listu RS ter o tem obvesti urad.

november (8)  oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)