26.03.2019

Naklepno kupovanje domen

WIPO: 12 % porast v 2018

Lastniki blagovnih znamk so lani vložili rekordnih 3.447 zahtevkov v okviru Enotne politike reševanja sporov v zvezi z domenami (UDRP) v Centru za arbitražo in mediacijo Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO). Ugledna podjetja se na ta način odzivajo na širjenje spletnih strani, ki se uporabljajo za prodajo ponarejenega blaga, goljufije, lažno predstavljanje in druge oblike zlorab spletnih strani na osnovi priznanih imen in blagovnih znamk.

Trije najbolj zlorabljeni sektorji so področje financ, biotehnologije in farmacije, interneta in informacijske tehnologije.

Več (v angleškem jeziku) je na tej povezavi.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)