30.01.2012

Na voljo je nova različica orodja TMview

Na voljo je nova različica orodja TMview, katere podatkovni zbirki so se pridružile Litva, Romunija in Švedska

TMview je brezplačno spletno orodje, ki uporabnikom omogoča, da v podatkovnih zbirkah glavnih uradov za intelektualno lastnino iščejo obstoječe znamke.

Od tega dne je na voljo druga različica orodja TMview. Novosti v tej različici so:

• prenovljen vmesnik, ki je uporabniku prijaznejši. Vključuje popolnoma prilagodljive uporabniške nastavitve in prilagodljivi prikaz iskalnih rezultatov ter sistem zavihkov, ki omogoča odpiranje več znamk hkrati;
  • nove funkcije za iskanje in filtriranje, kot so nenatančno iskanje, frazno iskanje, zgodovina iskanja, predlogi za iskanje. Na voljo je tudi več iskalnih meril v naprednem iskanju, kot je na primer možnost iskanja po uradih za znamke, referenčnih številkah znamk in statusu znamk;
  • sistem za opozorila, ki uporabnika obvešča o posebnih dogodkih glede izbrane znamke;
  • izboljšano delovanje in možnost prikaza večjega števila znamk na urad.

Znamke Državnega urada za patente Republike Litve, Državnega urada za izume in znamke Romunije in švedskega urada za patente in registracijo so bile dodane v iskalnik orodja TMview, s čimer je omogočen prosti dostop do prijav in registracij iz velikega števila vodilnih uradov za znamke.

Po zadnji širitvi podatkovne zbirke TMview je število uradov, ki posredujejo podatke, naraslo na 17. Poleg uradov Litve, Romunije in Švedske so to še uradi: Bolgarije, Beneluksa, Češke republike, Danske, Estonije, Španije, Francije, Združenega kraljestva, Italije, Portugalske, Slovaške, Slovenije, organizacija WIPO in OHIM. Dodanih je bilo več kot 600 000 litovskih, romunskih in švedskih znamk, tako da je z orodjem TMview sedaj možno dostopati do več kot 6,6 milijona znamk.

Orodje TMview je bilo dano v uporabo 13. aprila 2010 in je nedvomno priljubljeno, saj ga je od takrat obiskalo že več kot 530 000 uporabnikov iz 170 različnih držav, največ obiskovalcev pa ima iz Španije, Nemčije in Italije.

Za več informacij obiščite spletno stran www.tmview.europa.eu.

januar (7)