02.11.2016

Memorandum o sodelovanju uradov za intelektualno lastnino Slovenije in Srbije

Okrepljeno sodelovanje obeh uradov

Direktor Urada RS za intelektualno lastnino dr. Vojko Toman in v. d. direktorja Zavoda za intelektualno lastnino Republike Srbije, sta 24. oktobra 2016 v Beogradu podpisala memorandum o sodelovanju. Memorandum vključuje izmenjavo izkušenj, promocijo intelektualne lastnine, skupne nastope in dogodke, ki jih spodbujajo in finančno podpirajo tudi mednarodne organizacije za intelektualno lastnino, predvsem Evropska patentna organizacija. Sodelovanje za slovenski urad pomeni možnost aktivnejšega nastopa in sodelovanja v regiji zahodnega Balkana.

Podpis memoranduma je potekal v okviru obiska srečanja vlad RS Slovenije in RS Srbije.

slika

januar (7)