20.03.2013

Mehika je nova pridružena članica Madridskega sporazuma

Sistem za mednarodno varstvo znamk

Februarja 2013 se je Mehika s podpisom protokola k Madridskemu sporazumu pridružila 88 pogodbenicam Madridskega sporazuma o mednarodnem registriranju znamk. Odslej lahko prijavitelji v okviru t.i. madridskega sistema razširijo varstvo svoje znamke tudi na Mehiko. Mehika je ob Filipinih, Novi Zelandiji in Kolumbiji četrta država, ki je podpisala protokol v zadnjem letu dni (seznam držav pogodbenic Madridskega sporazuma in protokola).

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) v okviru madridskega sistema omogoča imetnikom prijavljene ali registrirane znamke v Sloveniji (osnovna znamka), da varstvo svoje znamke enostavno razširijo z vložitvijo zahtevka neposredno pri našem uradu. >> Več o postopku za mednarodno registracijo znamke pri URSIL

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)