23.03.2010

Mednarodna borza inovacij za gospodarstvo

IFIA nagradila uspešne slovenske inovatorje

V Izoli je 19. in 20. marca potekala prva Mednarodna borza inovacij za gospodarstvo v Sloveniji. Predsednik Mednarodne zveze inovatorskih združenj (IFIA), v katero je včlanjenih 88 držav, je podelil tri zlate medalje in diplome slovenskim inovatorjem, ki so v minulih letih prejeli številna priznanja na specializiranih svetovnih inovatorskih sejmih.

Priznanja za vrhunske inovacijske dosežke so prejeli Ivan Gregorič z Vogerskega za večnamenski obdelovalni poljedeljski stroj z 28 delovnimi operacijami, Drago Čendak iz Izole za prenosni mini hitri brusilec žag in Damjan Jurjavčič iz Idrije za večsmerni elektronski prikazovalnik. Prvič pa je IFIA podelila zlato medaljo in diplomo za nove programe, projekte in modele usposabljanja inovatorjev in podjetnikov – nagrado so podelili skupini strokovnjakov iz Zavoda PI*KA – Podjetniškega inovacijskega inkubatorja in parka Kamniške Alpe iz Vrhpolja pri Kamniku.

julij (4)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)