23.01.2015

Maroko bo priznaval Evropske patente kot nacionalne patente

Maroko s 1. 3. 2015 prva afriška država, ki validira evropske patente

Maroko je 41. država, v kateri bo moč pridobiti patentno varstvo na osnovi evropske patentne prijave. Možnost validacije evropskega patenta v Maroku bo povečala konkurenčnost maroškega gospodarstva in ga naredila privlačnejšega in bolj varnega za tuja vlaganja. »Validation Agreement« med Marokom in Evropsko patentno organizacijo (EPO) bo začel veljati 1. marca 2015. Od tega datuma bodo prijavitelji evropskih patentnih prijav ob plačilu pristojbine lahko zahtevali validacijo tudi za Maroko. Več o tem na spletišču EPO - http://www.epo.org/news-issues/news/2015/20150119.html.

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)