03.06.2008

Londonski sporazum

Od 1.5.2008 velja tudi v Sloveniji

1. maja 2008 je začel veljati Londonski sporazum oziroma Sporazum o uporabi 65. člena Konvencije o podeljevanju evropskih patentov (Uradni list RS-MP, št. 19/2002).

S tem sporazumom se v državah članicah Evropske patentne organizacije, ki so hkrati članice Londonskega sporazuma, poenostavlja postopek v zvezi z vstopom evropskih patentov v nacionalno fazo (manj stroškov s prevajanjem).

Urad RS za intelektualno lastnino zato pri vpisu evropskih patentov v nacionalni register ne bo več zahteval predložitve skic za tiste evropske patente, za katere je bila omemba podelitve patenta objavljena po 1.5.2008.

Pri evropskih patentih, za katere je bila omemba podelitve objavljena pred 1.5.2008, je v postopku pred URSIL še potrebno predložiti skice vključno s slovenskim prevodom besedila v teh skicah (poleg slovenskega prevoda patentnih zahtevkov in plačila pristojbin - četrti odstavek 27. člena Zakona o industrijski lastnini).

september (4)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)