07.10.2020

Kulturni bazar

Predstavil se je tudi urad

V Cankarjevem domu v Ljubljani se je v torek, 6. oktobra 2020, odvil že dvanajsti Kulturni bazar, na katerem se je letos ponovno predstavil Urad RS za intelektualno lastnino. Dogodek je namenjen zaposlenim v vzgoji, izobraževanju, kulturi in študentom.

Obiskovalci so spoznali pristojnosti urada in njegove aktivnosti na področju  intelektualne lastnine. Izvedeli so,  zakaj so ponaredki in plagiati škodljivi, kakšne so prednosti registrirane znamke, modela in podeljenega patenta ter odgovorili na vprašanja v zvezi z avtorsko in sorodnimi pravicami. Dogajanje na stojnici urada je popestrilo kolo sreče, s pomočjo katerega so obiskovalci preverili svoje znanje s tega področja.

oktober (12)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)