04.03.2014

Konferenca o usposabljanju sodnikov enotnega patentnega sodišča

Otvoritev Centra za usposabljanje UPC sodnikov v Budimpešti, 13. in 14. marec

Sporazum o vzpostavitvi enotnega patentnega sodišča (UPC), ki je ga je februarja 2013 podpisalo 25 držav članic EU, med njimi tudi Slovenija, določa Budimpešto kot sedež centra za usposabljanje patentnih sodnikov enotnega patentnega sodišča (UPC sodnikov). Otvoritev Centra za usposabljanje UPC sodnikov bodo 13. in 14. marca 2014 skupaj obeležili madžarsko ministrstvo za javno upravo in pravosodje, madžarski urad za intelektualno lastnino in Evropski patentni urad (EPO) z organizacijo tematske konference, ki se je bodo s prispevki udeležili direktorji nacionalnih, regionalnih in mednarodnih institucij na področju intelektualne lastnine, akademiki, predstavniki sodniških združenj in poklicnih zastopnikov za pravice industrijske lastnine.

Prvi dan konference je namenjen splošni predstavitvi enotnega patentnega sodišča, vključno z delom odbora, ki pripravlja njegovo vzpostavitev, in predstavitvi sedanjega sistema usposabljanja sodnikov v državah članicah EU. Drugi dan bo namenjen pregledu dela ožjega odbora UPC in razpravi o tem, katere strokovne vsebine bi bilo treba vključiti v učni načrt usposabljanja UPC sodnikov.

>> Okvirni program konference

Udeležba na konferenci je brezplačna, potrebna pa je predhodna registracija. Za podrobnosti in prijavo se obrnite na organizatorje na naslovu upctrainingconf@hipo.gov.hu. Rok za prijavo je 7. marec 2014.

>> Informacija o konferenci na spletišču madžarskega urada na naslovu http://www.hipo.gov.hu/English/hirek/hirek-20140220-1.html.

oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)