25.02.2009

Knjižna novost s področja varstva znamk

Dr. Dunja Jadek Pensa: Znamka, njen ugled in varstvo

Pri založbi Uradni list RS je pred kratkim izšla knjiga dr. Dunje Jadek Pensa z naslovom Znamka, njen ugled in varstvo. Avtorica v njej pojasni pravni pojem znamke, vključujoč tako domačo kot tujo pravno ureditev te kategorije industrijske lastnine. Posebno mesto v knjigi nameni znamkam z ugledom, ki jih predstavi prek pravne analize odmevnih sodnih primerov, sicer pa vse znamke obravnava z vidika pravnega varstva, ki ga pri nas zagotavlja Zakon o industrijski lastnini. Knjiga je pomemben pripomoček pri iskanju odgovorov na vrsto odprtih vprašanj.

Knjigo si je mogoče ogledati v knjižnici na uradu, več o knjigi pa na spletišču založbe Uradni list RS.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)