28.07.2010

Javni razpis za evropskega izumitelja leta 2011

Rok za prijave 16. september

Nagrado za evropskega izumitelja leta, najvišje evropsko odlikovanje za izumitelje z vsega sveta, podeljujeta Evropska komisija in Evropski patentni urad. Od leta 2006, ko je bila prvič podeljena, je hitro pridobila sloves ene najprestižnejših nagrad te vrste. Sebe ali drugega lahko prijavi vsakdo – posamezniki, manjša in večja podjetja, univerze, raziskovalne ustanove. Visoko strokovna mednarodna žirija, sestavljena iz podjetnikov, direktorjev, znanstvenikov, raziskovalcev, investitorjev in novinarjev, bo ocenila predlagane izume glede na stopnjo inventivnosti, praktično uporabljivost, tržni uspeh, gospodarski in družbeni doprinos ter doprinos k izboljšanju kakovosti vsakdanjega življenja in varstva okolja. Nato bo nominirala  tri finaliste v vsaki od petih kategorij (industrija, manjša in srednja podjetja, raziskovalna dejavnost, neevropske države in življenjski dosežek), ki bodo povabljeni na svečano podelitev nagrad. Na tej svečanosti, ki bo potekala tokrat maja v Budimpešti, bodo razglašeni končni nagrajenci. Spomnimo, da je bila leta 2008 gostiteljica tega svečanega dogodka in spremljevalnega Evropskega patentnega foruma Ljubljana.

Več o nagradi in več o prijavi

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)