21.07.2010

Javni poziv združenja SAZAS predstavnikom kulturnih društev

Predložitev predlogov tarife za uporabo varovanega repertoarja glasbenih del

Združenje SAZAS poziva Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Zvezo kulturnih društev Slovenije, Združenje kulturnih domov regionalnega pomena, Združenje občin Slovenije in Skupnost občin Slovenije, da do 15. avgusta 2010 pripravijo informativne predloge primernih tarif za uporabo varovanega glasbenega repertoarja kulturnih društev, ki so njihovi člani.

Urad pozdravlja pobudo Združenja SAZAS, da se omenjeni poziv objavi tudi na spletni strani urada, saj Združenja SAZAS tako očitno izkazuje pripravljenost, da se tarifa spremeni in sklene sporazum z uporabniki glasbenih del.

Urad ob tem opozarja, da je potrebno pri sklepanju skupnih sporazumov, s katerimi se določajo tarife za uporabo avtorskih del, upoštevati določbe zakona o avtorski in sorodnih pravicah o tarifi in skupnem sporazumu.

Poziv je objavljen na spletni strani Združenja SAZAS.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)