09.06.2014

Javni poziv urada kolektivnim organizacijam za imenovanje enega člana Sveta za avtorsko pravo

Objava javnega poziva v Uradnem listu RS, št. 41/14 z dne 6. 6. 2014

V razglasnem delu Uradnega lista RS, št. 41/14 z dne 6. 6. 2014 (str. 1434) je objavljen javni poziv Urada RS za intelektualno lastnino (urad) kolektivnim organizacijam, da skupaj predlagajo enega člana Sveta za avtorsko pravo (svet).

Zaradi razrešitve enega člana sveta, ki so ga predlagale kolektivne organizacije, urad poziva kolektivne organizacije, da skupaj predlagajo enega kandidata za člana sveta. Za kandidata morajo predlagatelji predložiti naslednje podatke: ime in priimek, potrdilo o pridobljeni univerzitetni izobrazbi ter dokazila, da ima kandidat vsaj pet let delovnih izkušenj, znanje vsaj enega tujega jezika in znanje avtorskega prava.

Urad opozarja, da je Svet za avtorsko pravo strokoven, neodvisen in nepristranski organ, zato morajo biti tudi člani tega sveta strokovni, neodvisni in nepristranski.

Predlog z oznako »JAVNI POZIV« lahko kolektivne organizacije pošljejo v treh mesecih od objave javnega poziva v Uradnem listu RS na naslov: Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, Kotnikova 6, 1000 Ljubljana.

Če kolektivne organizacije v treh mesecih od objave javnega poziva, to je do 6. 9. 2014, ne bodo predlagale kandidata, ki izpolnjuje zgoraj navedene pogoje, bo manjkajočega člana sveta predlagal urad.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)