08.04.2015

Javni poziv urada kolektivnim organizacijam in reprezentativnim združenjem uporabnikov za imenovanje članov Sveta za avtorsko pravo

Objava javnega poziva v Uradnem listu RS, št. 23/15 z dne 3. 4. 2015

V razglasnem delu Uradnega lista RS, št. 23/15 z dne 3. 4. 2015 (str. 634) je objavljen javni poziv Urada RS za intelektualno lastnino (urad) kolektivnim organizacijam, da skupaj predlagajo enega člana Sveta za avtorsko pravo (svet) in reprezentativnim združenjem uporabnikov, da skupaj predlagajo dva člana sveta.

Zaradi nedavnega odstopa s funkcije članov sveta (enega člana sveta, ki so ga predlagale kolektivne organizacije, in dveh članov sveta, ki so ga predlagala reprezentativna združenja uporabnikov) urad poziva kolektivne organizacije, da skupaj predlagajo enega kandidata za člana sveta, in reprezentativna združenja uporabnikov, da skupaj predlagajo dva kandidata za člana sveta.

Za kandidate morajo predlagatelji predložiti naslednje podatke: ime in priimek, potrdilo o pridobljeni univerzitetni izobrazbi ter dokazila, da ima kandidat vsaj pet let delovnih izkušenj, znanje vsaj enega tujega jezika in znanje avtorskega prava.

Urad opozarja, da je svet strokoven, neodvisen in nepristranski organ, zato morajo biti tudi člani tega sveta strokovni, neodvisni in nepristranski.

Predlog z oznako »JAVNI POZIV« lahko kolektivne organizacije in reprezentativna združenja uporabnikov pošljejo v treh mesecih od objave javnega poziva v Uradnem listu RS na naslov: Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, Kotnikova 6, 1000 Ljubljana.

Če kolektivne organizacije in reprezentativna združenja uporabnikov v treh mesecih od objave javnega poziva, to je do 3. 7. 2015 ne bodo predlagale kandidatov, ki izpolnjujejo zgoraj navedene pogoje, bo manjkajoče člane sveta predlagal urad.

avgust (7)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)