17.01.2011

Javna razprava EK o uveljavljanju pravic intelektualne lastnine

Vabilo k predložitvi mnenj

Evropska komisija je začela javno razpravo o svojem poročilu, ki obravnava vpliv direktive o uveljavljanju pravic intelektualne lastnine iz leta 2004 ter spremembe, do katerih je prišlo na tem področju v tem obdobju. Direktiva je resda zagotovila visoke evropske pravne standarde uveljavljanja teh pravic, vendar poročilo ugotavlja, da sta zaskrbljujoče porasla obseg in finančna vrednost njihovih kršitev. K temu je v veliki meri prispeval internet, česar direktiva ob svojem nastanku ni predvidela.

Namen razprave je pridobiti mnenja evropskih ustanov, držav članic EU in posameznikov o ugotovitvah poročila ter tako opredeliti vprašanja, ki bi jih bilo treba obravnavati ob morebitni reviziji direktive.

Razprava bo trajala do 31. marca 2011. Več na spletni strani Komisije.

oktober (13)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)