05.03.2015

Japonska in ZDA novi članici Haškega sistema za mednarodno registracijo modela

Haški sistem ponuja cenovno ugodno in učinkovito mednarodno zaščito modela

Japonska in ZDA sta se dne 13. 2. 2015 s podpisom Ženevskega akta Haškega sporazuma o mednarodni registraciji modela pridružili dosedanjim 62 pogodbenicam Haškega sistema za mednarodno registracijo modela. Od 13. 5. 2015 dalje, ko stopi pogodba v veljavo, bodo lahko prijavitelji prek Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) pridobili varstvo modela tudi na Japonskem in v ZDA. Haški sistem ponuja cenovno ugodno in učinkovito mednarodno zaščito modela, saj je z eno vlogo mogoče pridobiti zaščito v več državah pogodbenicah Haškega sporazuma hkrati (seznam držav pogodbenic Haškega sporazuma je dostopen na http://www.wipo.int/treaties/en/ShowResults.jsp?treaty_id=9).

januar (6)