28.11.2008

Izobraževanje o intelektualni lastnini za MSP v sklopu okvirnih programov EU

Seminarja v Bruslju in Kopru

V okviru projekta »Ozaveščanje o intelektualni lastnini in njeno uveljavljanje: modularne aktivnosti za mala in srednja podjetja«, ki ga v sklopu Okvirnega programa za konkurenčnost in inovativnost (CIP) financira Evropska unija, bo 11. decembra v Bruslju potekal brezplačni seminar o upravljanju in uveljavljanju pravic IL z naslovom "IP Management and Enforcement: Good practices for SMEs". Na seminarju bodo sodelovali tudi predstavniki Evropske komisije in njene Izvajalske agencije za konkurenčnost in inovativnost (EACI). Rok za prijave je 4. december. Več o seminarju …

Center za sodelovanje z gospodarstvom pri Univerzi na Primorskem pa organizira v sodelovanju z Evropsko komisijo, EACI in IPR Helpdesk iz Alicanteja 16. decembra v Kopru seminar z naslovom »Varstvo pravic intelektualne lastnine v projektih 7. OP«, ki bo obravnaval varstvo IL v 7. okvirnem programu EK za raziskave in tehnološki razvoj, s posebnim poudarkom na malih in srednjih podjetjih. Predstavnik Urada RS za intelektualno lastnino bo na seminarju predstavil možnosti patentnega varstva v tujini (PCT in EP) ter osnove o patentnem pravu.

januar (6)