18.08.2007

Izdano dovoljenje SAZOR za kolektivno upravljanje pravic

SAZOR odslej upravičen do pobiranja nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje (po 4. in 5. členu)

Urad je dne 28.6.2007 izdal dovoljenje, s katerim se SAZOR - Slovenski avtorski in založniški organizaciji za pravice reproduciranja GIZ dovoli kolektivno upravljanje pravic avtorjev in založnikov del s področja književnosti, znanosti, publicistike in njihovih prevodov v primeru reproduciranja in distribuiranja avtorskih del v korist invalidnih oseb ter reproduciranja avtorskih del za privatno in drugo lastno uporabo ter fotokopiranje preko obsega iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah.

Po pravnomočnosti (18.8.2007) bo dovoljenje objavljeno v Uradnem listu Republike Slovenije.

Ta kolektivna organizacija bo upravičena do pobiranja nadomestil po 4. in 5. členu Uredbe o zneskih nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje.

avgust (1)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)