14.05.2008

Izbran kandidat za novega generalnega direktorja WIPO

Izbrani kandidat je Avstralec Francis Gurry

Koordinacijski odbor, ki vodi postopek izbiranja in imenovanja generalnega direktorja Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO), je 13. maja izbral Avstralca Francisa Gurrya kot kandidata za novega generalnega direktorja, ki bo predlagan v potrditev generalni skupščini na naslednjem zasedanju (22. do 30. septembra 2008).

Izmed prvotnih 15 kandidatov jih je po drugem krogu glasovanja sedem odstopilo in v zadnjem izboru sta ostala Avstralec Francis Gurry in Brazilec José Graça Aranha. Odločil je en sam glas razlike - prvi je prejel 42, drugi pa 41 glasov.

Več informacij v sporočilu za javnost PR/2008/552 z dne 13.5.2008

julij (7)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)