16.04.2008

Izbiranje novega generalnega direktorja WIPO

15 kandidatov predstavilo svoje programe

14. aprila je 15 kandidatov za novega generalnega direktorja Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) predstavnikom njenih držav članic na sedežu v Ženevi predstavilo svoje programe, med njimi tudi slovenski kandidat, nekdanji direktor URSIL dr. Bojan Pretnar.

Na informativnem in neformalnem srečanju, ki ga je sklical koordinacijski odbor, so svoje programe ter odgovore na vprašanja podali Francis Gurry (Avstralija), Masood Khan (Pakistan), Enrique A. Manalo (Filipini), Mauro Masi (Italija), James Otieno Odek (Kenija), Philippe Petit (Francija), Bojan Pretnar (Slovenija), Boris Simonov (Ruska Federacija), Yoshiyuki Takagi (Japonska), José Delmer Urbizo (Honduras), Mrs. Alicia Adamczak (Poljska), Mr. Toufiq Ali (Bangladeš), Mr. Jorge Amigo (Mehika), Mr. Gjorgji Filipov (FYROM) in Mr. José Graça Aranha (Brazilija).

Izbiranje novega direktorja WIPO poteka v skladu s pravilnikom za kandidiranje in imenovanje generalnega direktorja WIPO, kot ga je generalna skupščina sprejela leta 1998. Koordinacijski odbor, ki vodi postopek, se bo ponovno sestal 13. in 14. maja, da izbere kandidata, ki bo predlagan v potrditev generalni skupščini na naslednjem zasedanju, ki bo potekalo od 22 do 30. septembra 2008.

Več informacij v sporočilu za javnost PR/2008/548 z dne 14.4.2008

oktober (13)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)