02.04.2015

IPF ni sprejel oz. pridobil jasnega in nedvoumnega mnenja pooblaščenega revizorja

Kršitev 2. točke prvega odstavka 161. člena ZASP

Urad RS za intelektualno lastnino (urad) je dne 2.3.2015 IPF-ju izdal sklep, s katerim je ugotovil kršitev določbe Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in mu tudi naložil odpravo le-te. IPF v nasprotju z 2. točko prvega odstavka 161. člena ZASP v roku šestih mesecev po zaključku poslovnega leta 2013 ni sprejel oz. pridobil jasnega in nedvoumnega mnenja pooblaščenega revizorja o pravilnosti in skladnosti svojega poslovanja v poslovnem letu 2013 z določbami ZASP, svojimi notranjimi akti in sporazumi, ki jih je IPF sklenil z drugimi.

Urad tudi s to odločitvijo na področju kolektivnega upravljanja v skladu z ZASP in v interesu varstva imetnikov pravic postavlja visoke standarde odgovornega in preglednega poslovanja kolektivnih organizacij.

oktober (9)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)