07.06.2016

Informacija o začetku postopka zaposlovanja sodnikov (pravnih in tehničnih) na Enotnem sodišču za patente

Rok za oddajo prijav je 4. julij 2016

Enotno patentno sodišče je novo nadnacionalno sodišče specializirano za patentne spore, ki temelji na Sporazumu o enotnem sodišču za patente. Podpisalo ga je 25 držav članic Evropske unije. Sodišče bo imelo široko in izključno pristojnost v zvezi s kršitvami in veljavnostjo evropskih patentov in evropskih patentov z enotnim učinkom.

Sodišče sestavljajo sodišče prve stopnje, pritožbeno sodišče in sodna pisarna. Sodišče prve stopnje bo obsegalo osrednji oddelek s sedežem v Parizu, oddelka v Londonu in Münchnu ter regionalne in lokalne oddelke v državah članicah pogodbenicah. Pritožbeno sodišče bo imelo sedež v Luksemburgu.

Začetek poslovanja sodišča je načrtovan v začetku leta 2017. Pričakuje se, da bo Enotno sodišče za patente hitro postalo vodilno patentno sodišče na mednarodni ravni s hitro rastočim številom primerov.

Postopki zaposlovanja pravno usposobljenih in tehnično usposobljenih sodnikov Enotnega sodišča za patente (sodišče prve stopnje in pritožbeno sodišče) se je začelo z objavo razpisov prostih delovnih mest na internetni strani Enotnega sodišča za patente https://www.unified-patent-court.org/. Rok za oddajo prijav je 4. julij 2016.

Več na povezavi: http://www.mp.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/7267/

september (4)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)